Nyheter

onsdag 10 april 2019

Trippla veteranguld

SALK blev åter bästa veteranklubb i de nationella slutspelen av lag-SM inomhus. Sammanlagt blev det hela tre guld och ett brons för klubbens skickliga veteranspelare.

Damerna fortsätter att övertyga och spelade hem de tre guldmedaljerna. Först ut var D60-laget som vann guld på hemmaplan efter finalseger mot Söndrums TK med 3-0. Den enastående kvartetten Gunilla Berg, Maria Låftman, Cecilia Mild och Edith Nordin var segerorganisatörer.

I D65-finalen möttes samma lag igen med skillnaden att mötet gick av stapeln i Halmstad och inte i Salkhallen. Det spelade dock ingen större roll för Gunilla Berg, Anita Carlsson och Maria Låftman, vilka spelade hem ännu ett Salkguld.

Desto mer slitsamt blev det för D40-laget, som tvingades till avgörande matcher i såväl semifinalen som finalen i slutspelet i Varberg. I avgörandets stund var dock Salkdamerna i vanlig ordning obevekliga, vilket innebar SM-guld för femte året i följd. Maria Björklund, Lotta Ekberg, Astrid Olbers och Susanne Zabrodsky kamperade i det synnerligen framgångsrika laget.

Det var faktiskt inte långt ifrån att även H70-laget tog guld i slutspelet. SALK var nämligen endast ett matchtiebreak ifrån att betvinga de blivande mästarna, Varbergs TK, i semifinalen. Istället blev det brons efter en övertygande viktoria mot Kristianstads TK i matchen om tredje pris. Carl Engelberth, Per Schött, Robert Stig och Anders Tiblom deltog i slutspelet.