Nyheter

måndag 22 oktober 2018

Tsitsipas mästare i jubileumsupplagan

Den 50:e upplagan av Intrum Stockholm Open är färdigspelad med Stefanos Tsitsipas som mästare efter finalseger mot Ernests Gulbis med 6-4, 6-4. Bland svenskarna svarade Elias Ymer för den bästa insatsen tack vare segern mot Maximilian Marterer i den första omgången.

Foto: Gustaf Adolfsson

Tsitsipas tog inte bara sin första ATP-titel. Det var även Greklands allra första triumf på ATP-touren. 20-åringen från Aten är den fjärde yngsta Stockholmsvinnaren genom tiderna efter Mats Wilander, Henri Leconte och John McEnroe.

För Ernests Gulbis del var det däremot den första finalförlusten någonsin efter att tidigare ha vunnit sina sex tidigare ATP-finaler. Den forne världstian kan ändå vara nöjd med sin vecka, som förutom segrar mot Markus Eriksson i kvalet och Mikael Ymer i den första omgången av huvudturneringen, innehöll vinster mot de välmeriterade amerikanerna Jack Sock och John Isner.

Bland svenskarna nådde salkaren Elias Ymer längst i och med sitt avancemang till den andra omgången, där det blev respass mot Jack Sock i tre tuffa set. Sverigeettan fortsätter tävlandet denna vecka i den stora Challengerturneringen i franska Brest.