Nyheter

tisdag 16 oktober 2018

Urstark vändning av Elias

Den 50:e upplagan av Intrum Stockholm Open är äntligen i gång. Tävlingen inleddes på bästa möjliga sätt för salkaren Elias Ymer, som vände och vann mot Maximilian Marterer på måndagskvällen.

Segersiffrorna skrevs till 4-6, 7-5, 7-5 mot den 67-rankade tysken. Elias låg under med 5-3 i avgörande set, men kämpade sig tillbaka och skapade en magisk stämning i Kungl. Tennishallen när han tog matchens fyra sista game.

I segerintervjun på centercourten tackade Elias för all den hjälp som han har fått av Salktränaren Milos Sekulic de senaste veckorna. Nu väntar Jack Sock i den andra omgången. Fjärdeseedade Sock tog sig förra året in på topp 10 i världen efter att ha vunnit Mastersturneringen i Paris och gått till semifinal i ATP-slutspelet i London.

Elias är tillsammans med lillebror Mikael Sveriges enda hopp i årets huvudturnering i singel. Mikael ställs mot 30-årige Ernests Gulbis i den första omgången klockan 18:30 på tisdagen. Gulbis har precis som Sock varit rankad på topp 10 i världen och är fortfarande ett hot mot alla i världseliten när han är på spelhumör.

Under helgen försvann de svenska kvalhoppen Karl Friberg och Markus Eriksson. Båda tog sig in i kvalet tack vare framgångsrikt spel i det förkval som arrangerades i Salkhallen den 10-12 oktober. För den Good To Great-tränade salkaren Friberg var det andra året i rad som kvalplatsen säkrades tack vare en övertygande insats i förkvalet.

Läs mer om Intrum Stockholm Open här!

 

Film: Alexander Theodoridis, Tennisportalen