Nyheter

fredag 13 mars 2020

Victoria Högset tillträder som ny vd för AB Salktennis

Styrelsen för AB Salktennis har utsett Victoria Högset till ny vd. Victoria tillträder den 16 mars.

Victoria efterträder Christian Heger, som varit vd för AB Salktennis i mer än 10 år. Christian var även klubbdirektör i SALK mellan 2011 och 2014 och har löpande innehaft viktiga roller för klubben. Christian meddelade styrelsen i höstas att han önskade lämna sin befattning för att tillträda som vd i Godfond i Sverige AB. Christian har därefter på ett förtjänstfullt sätt fortsatt att sköta sitt Salkuppdrag under hela uppsägningstiden.

– Det är en stor glädje att hälsa Victoria Högset välkommen som ny vd för AB Salktennis. Det har varit en omfattande rekryteringsprocess med ett stort antal sökande, genom vilka vi fått bekräftat vilket starkt varumärke SALK har. Styrelsen har utvärderat många kvalificerade kandidater och när vi nu enats om att anställa Victoria är vi övertygade om att vi får en ny vd som har såväl ett stort tennishjärta som lämpliga erfarenheter och personliga egenskaper för att leda den fortsatta utvecklingen av AB Salktennis, säger Per Granath, ordförande i AB Salktennis.

Victoria Högset är civilekonom med 20 års erfarenhet från befattningar inom finans och IT, där hon arbetat med driftfrågor, försäljning, affärsutveckling och kommunikation. Hon har spelat tennis sedan barnsben och varit lagkapten för damlag inom KLTK och Sundbybergs tennisklubb. Hon har även tävlat i golf och spelat basket på hög nivå. Victoria är 44 år och bor med sin man och tre barn i Norra Ängby i Bromma.

– Jag vill tacka Christian för hans engagerade arbete och enastående insatser för AB Salktennis och SALK. Under Christians ledning har Salktennis utvecklats mycket positivt. Den försäljning av byggrätten Salksol som genomfördes 2011, gav bolaget en betydande kapitalvinst, som kunde användas till att utveckla miljön i Salkhallen och därtill skapa den gymlokal som hyrs av SATS. Vi kan idag erbjuda våra medlemmar och gäster en av Norra Europas bästa inomhusanläggningar för tennis med hög funktionalitet och en estetik som de flesta som besöker Salkhallen upplever som mycket attraktiv, säger Per Granath. Jag vill önska Christian all lycka med sitt nya uppdrag. Jag vet att vi även fortsättningsvis kommer att se Christian ofta på SALK, som tennisspelare och vän.

Gruppen som hållit i rekryteringen har bestått av Per Granath, Martin Flink, Kristina Alvendal och Mats Läckgren. Till sin hjälp har gruppen haft Ira Isaksson från Isaksson Rekrytering och Bemanning.

Alvik den 13 mars 2020

Frågor besvaras av:
Per Granath, ordförande i AB Salktennis, 070-6374019, per.granath@broviken.se
Martin Flink, klubbordförande i SALK, 070-6654095, martin.flink@soderbergpartners.se