Nyheter

torsdag 27 september 2018

VM-guld till Erik von Bahr

SALK har fått ännu en världsmästare i tennis. I somras var Marcus Thorstrand med i det segrande svenska H50-laget. I slutet av september fick Erik von Bahr vara med och vinna guld i lag-VM i H80-klassen.

Erik spelade många dubbelmatcher tillsammans med Tom Rune i kroatiska Umag, där årets upplaga av Gardnar Mulloy Cup avgjordes. Singlarna togs om hand av Rolf Westman och Witold Bajera.

– I ärlighetens namn var det Rolf och Witold som vann VM-guldet. Vi spelade bara dubbel när mötet redan var avgjort. Det var ändå mycket stort när vi fyra fick ta emot guldmedaljerna och ”Du gamla du fria” spelades, kommenterar Erik von Bahr ödmjukt.

Maria Låftman och Anita Carlsson svarade även för fina insatser i Umag. Maria tog många skalper och var med i det svenska lag som slutade elva i D65-klassen. För Anitas del blev det en fin sjundeplats bland D70-lagen.

Även i övrigt noteras fina Salkframgångar i internationella sammanhang. Susanne Celik gick i förra veckan till final i en 15 000 USD-tävling i Tunisien och Mirjam Björklund börjar etablera sig på 25 000 USD-dollarsnivån. Bland Mirjams segrar på senare tid märks vinsten i raka set mot Alexandra Stevenson, som var framme i semifinal i Wimbledon 1999.

På herrsidan vann Elias Ymer onsdagens möte mot Hugo Nys i den stora Challengerturneringen i Orléans. Salktränaren Milos Sekulic coachar Elias på plats i Frankrike under veckan.