Nyheter

måndag 5 februari 2018

Ymerbröderna segerorganisatörer mot Ukraina

Sverige vann i helgen sin fjärde raka Davis Cup-match tack vare segern på bortaplan mot Ukraina med 3-2. Salkarna Elias och Mikael Ymer var tongivande och noterades för tre vunna matcher på den snabba inomhushardcourten i Dnipro.

Mikael inledde mötet med att besegra 113-rankade Sergiy Stakhovsky med 7-6 (8-6), 6-2. 32-årige Stakhovsky är mycket vass på snabba underlag och har bland annat besegrat Roger Federer i Wimbledon. Elias gav därefter Sverige ledningen med 2-0 i matcher efter att ha betvingat Artem Smirnov med övertygande 6-2, 6-3.

Inför årets upplaga av Davis Cup har det internationella tennisförbundet valt att införa tresetsmatcher i samtliga möten utanför Elitdivisionen. Det innebär även att matcherna hålls över två dagar. På lördagen stod därför såväl dubbeln som de två avslutande singelmatcherna på programmet.

Efter det att Markus Eriksson/Andreas Siljeström fått ge sig i dubbeln och Stakhovsky vunnit mot Elias i singeln, väntade en helt avgörande femte match mellan Mikael Ymer och Artem Smirnov. Mikael visade sig där vara skoningslös och vann med 6-4, 6-2 och blev därmed svensk hjälte precis som i debuten borta mot Danmark 2015.

I nästa omgång ställs Sverige mot Portugal den 6-7 april på hemmaplan. Vid svensk seger väntar en direkt avgörande kvalmatch i september för att nå Elitdivisionen.