Elitserien

Elitserien är Sveriges största nationella lagturnering i tennis och kan ses som tennisens motsvarighet till allsvenskan i fotboll eller SHL.

En nationell serie för lag har anor sedan 1920-talet i Sverige, men en större omläggning gjordes 1991, vilket av många räknas som elitseriens premiärår.

SALK har sedan dess vunnit hela sju guld på damsidan (1991-1993, 1998-1999, 2004 och 2006) samt två guld på herrsidan (1998 och 2009).

Elitserien powered by MATCHi spelas under nio dagar med tio lag både i herrarnas och damernas serie. I grundserien delas lagen upp i två grupper där de i hemma- och bortamatcher gör upp om de fyra slutspelsplatserna. Varje lagmatch avgörs i tre singlar och en dubbel. Gruppvinnarna- och tvåorna går vidare till slutspelet (semifinaler och finaler) som spelas på en och samma plats för både damer och herrar. Segrande lag blir svensk lagmästare inomhus. Lagen som slutar femma i grundserien flyttas ned till division 1.

Salks barn och ungdomar är bollkallar respektive linjedomare under hemmamatcherna och kan därigenom ta del av högklassig och spännande tennis på nära håll. Publiken brukar dessutom skapa en härlig inramning i Salkhallen och stötta klubbens elitsatsande spelare.


Klicka här för mer information om elitserien!