Elitserien

Elitserien är Sveriges största nationella lagturnering i tennis och kan ses som tennisens motsvarighet till Allsvenskan i fotboll eller Svenska Hockeyligan.

En nationell serie för lag har anor sedan 1920-talet i Sverige, men en större omläggning gjordes 1991, vilket av många räknas som Elitseriens premiärår.

Salk har sedan dess vunnit hela sju guld på damsidan (1991-1993, 1998-1999, 2004 och 2006) samt två guld på herrsidan (1998 och 2009).

Elitserien spelas traditionsenligt under november och december. Konkurrensen är mycket hård. Högsta divisionen utgörs av endast åtta lag, som möts i en enkelserie. De två sämst placerade lagen åker ner i division 1. De två bäst placerade lagen gör upp om SM-guldet i en direkt avgörande finalmatch. I finalen har det lag som vann grundserien favör av hemmaplan.

Varje möte inleds med två dubbelmatcher och följs av fyra singelmatcher som spelas parallellt. Såväl de bästa svenska spelarna som ett antal utländska förstärkningar brukar vara med och bjuda på tennis på mycket hög nivå.

Salks barn och ungdomar är bollkallar respektive linjedomare under hemmamatcherna och kan därigenom ta del av högklassig och spännande tennis på nära håll. Publiken brukar dessutom skapa en härlig inramning i Salkhallen och stötta klubbens elitsatsande spelare i jakten på framskjutna placeringar.

 

Klicka här för mer information om Elitserien!