Tävlingar

I likhet med andra idrotter mäts den egna spelstyrkan i tävlingar. Tävlingsspelet är en naturlig del i tennisutövandet och en match utvecklar ofta en spelares tennis mer än en enskild träningstimme. Fokus ligger dock på utveckling och inte på resultat.

Det finns ett stort utbud av tävlingar runt om i Sverige, inte minst i Stockholmsområdet.  SALK arrangerar också regelbundet internmatcher och klubbmatcher.

På Tennis Stockholms hemsida kan du läsa mer om hur man gör för att anmäla sig till tävlingar, se här.

Läs också mer på Svenska Tennisförbundets hemsida, se här.

Förslag på tävlingar

Förslag på lämpliga tävlingar under våren för barn i Tävlingsgruppen.

Förslag på tävlingar Januari – April 2019

SO Tour

SO Tour är en rad tävlingar för barn som vill börja tävla. De spelas inomhus och arrangeras på ett flertal klubbar under vår- och höstterminerna. Man väljer själv hur många tävlingar i touren man vill spela. Alla spelare får spela minst 4 matcher i en tävling, och alla spelare får pris.

SO Tour Mini våren 2019

SO Tour Midi våren 2019

SO Tour Maxi våren 2019

Internmatcher

Internmatcher i Salkhallen för alla i Tävlingsgruppen (Matchskolan och Maxitennis).

Matcherna sköts av spelarna själva. Bollar hämtas i receptionen. Matcherna spelas under 50 minuter, med 10 minuters inbollning. Vid förhinder, kontakta motspelaren och ordna ersättare själv. Lämna resultatet och bollarna i receptionen. Lycka till!

Tävlingsgruppens vårtävling & Bettans Dubbelcup 2019

Tävlingen spelas mellan den 23 april – 5 maj 2019 med start kl 16.00 måndag-fredag. Matcherna spelas på tid efter principen flest antal game under 50 minuter. Finalerna spelas dock i bäst av 3 set (matchtiebreak i ev tredje set). För att delta ska du kunna spela tennis på hela banan, veta tennisräkningen och kunna sätta serven i spel.  Elever i träningsgruppen är också välkomna att delta, tävlingen är för barn födda 2006 och senare.

Även i år kommer vi att arrangera Bettans Dubbelcup.

Klassindelning:
Klass 1 Pojkar och Flickor singel, Matchskolan, gasboll, frilottning
Klass 2 Pojkar och Flickor singel, Maxitennis, maxiboll, frilottning
Klass 3 Pojkar och Flickor dubbel, Matchskolan, gasboll, frilottning
Klass 4 Pojkar och Flickor dubbel, Maxitennis, maxiboll, frilottning

OBS! Klasserna kan slås ihop vid för få anmälningar. ENDAST anmälan till en singel och dubbelklass. Du väljer själv vilken/vilka klasser du vill delta i.

ANMÄLAN GÖRS VIA TOURNAMENT SOFTWARE PÅ WWW.TENNIS.SE, KLICKA HÄR! 
Anmälningsavgiften är 350 kronor (singel- och dubbelspel ingår). Anmälan är bindande. Tävlingen är endast för medlemmar i SALK. Anmälningstiden går ut söndagen den 7 april.

Lottning och spelschema presenteras söndagen den 14 april på www.tennis.se. Lottningen kommer även att sättas upp på anslagstavlan och finnas i receptionen.

Du är själv ansvarig för att kolla upp matchtiden.

Tävlingsplanering och tävlingsförteckning

Här hittar du blanketter att fylla i. Tävlingsförteckningen skickas in till Karin Schultz, karin.schultz@salk.se.

Tävlingsplanering

Tävlingsförteckning