Tävlingsgrupp

I Tävlingsgruppen ingår de barn som tävlar regelbundet och som av Salks tränare bedöms träna bäst med en maxiboll (grön boll) eller hård boll. Beroende på hur mycket man tävlar tränar man två till tre gånger organiserat per vecka.

För att bli riktigt bra i tennis räcker dock inte den träningsdosen. Därför finns därutöver möjligheten till fysträning två gånger per vecka, dropin-spel i minitennis tre timmar per vecka och gratis spel med kompisar i Tävlingsgruppen eller Tävlings/Elitjuniorerna på lediga banor. Det ska även finnas en möjlighet att träna andra sporter vid sidan av tennisen. Att utöva många sporter har ofta en rad fördelar i det lite längre perspektivet. Grundtanken med Salks barn- och ungdomsverksamhet är att barnen själva ska få välja om man vill träna tennis eller tävla i tennis. Men det är viktigt att även de som ingår i Tävlingsgruppen har ett tydligt fokus på utveckling och inte ett resultatfokus. Salk tar inte hänsyn till tävlingsresultat när det gäller antalet träningstillfällen i Tävlingsgruppen utan tittar enbart på antalet spelade tävlingar. En grundförutsättning för spel i Tävlingsgruppen är dessutom en god inställning. Specialträningar för att till exempel finslipa tekniken kan förekomma. I enstaka fall kan spelare som är under 13 år få träna med Tävlingsjuniorerna.

  • För barn mellan ca 9-13 år.
  • Spel två-tre gånger i veckan med maxiboll eller hård boll.
  • Möjlighet till två fysträningar per vecka.
  • Möjlighet till dropin-tennis tre timmar per vecka, läs mer här.
  • Möjlighet att fritt träna på lediga banor i mån av plats.
  • Spelarsamtal med ansvarig tränare erbjuds spelare som minst spelat 15 tävlingar.
  • Träningen sker i huvudsak på vardagar.
  • Fyra spelare i varje grupp.

Barn som spelar i Salk och som deltagit i minst tio tävlingar under de senaste tolv månaderna bereds en plats och erbjuds träning två gånger per vecka. Undantag gäller för elever som kommer från Tennisskolans miditennis och tar steget till hårdare boll. För dessa behövs endast fem spelade tävlingar. De som redan spelar i Tävlingsgruppen och som deltagit i minst 15 tävlingar under de senaste tolv månaderna erbjuds träning tre gånger per vecka. För att bibehålla sin plats krävs 10 eller 15 spelade tävlingar de senaste tolv månaderna. Till godkända tävlingar gäller alla förbundssanktionerade tävlingar samt Salks vårtävling och KM (dock ej tränings- och klubbmatcher). SO Tour-tävlingar får tillgodoräknas fram till och med det år man fyller 9 år. Det räcker med att man deltagit i en singel- eller dubbelklass för att tävlingen ska räknas. Observera att grundmodellen inte tar hänsyn till några tävlingsresultat. Fokus för Salks barn- och ungdomssatsning ligger på utveckling och inte resultat. Möjlighet finns även för spelare i Träningsgruppen att söka till Tävlingsgruppen.

 
Avgift vårterminen 2022 (22 veckor)
2 ggr/vecka: 8 140 kr
3 ggr/vecka: 10 230 kr
 
Speltider:
Vårterminen 2022 startar fredagen den 7 januari. Träning sker på vardagar från kl 15.
  
Inför höstterminen det år spelaren fyller 13 år tas steget vidare till i första hand Tävlingsjuniorerna.
 
Föräldrars närvaro vid träningen
Föräldrar är välkomna att titta på träningarna i begränsad omfattning. Viktigt är att ni sitter ner på läktaren och inte kommunicerar med spelarna.
 
Betalningsvillkor
Intresseanmälan avser helår fram till och med vårterminens slut. Från och med andra speltillfället är man betalningsansvarig för hela terminen.
 
Uppsägning kan ske inför vårterminen och görs senast sista november skriftligt per mail till kursansvarig. Betalning sker som grund för hela terminens spel och ingen ersättning utgår vid frånvaro under en period eller vid enstaka tillfällen. Vid skada är man betalningsskyldig 4 veckor efter inlämnande av läkarintyg. Under den tiden försöker vi hitta en ersättningsspelare som passar in i gruppen avseende tid och spelnivå för resten av terminen. Om träning i undantagsfall behöver ställas in, så ersätts den i första hand med kompensationsträning och inte med återbetalning av kursavgift. 
 
Träningsplanering
Träningsplanering Tävlingsgruppen vårterminen 2022

Kalender Tävlingsgruppen vårterminen 2022

 
Anmälan
Intresseanmälan görs via länken nedan:
Tävlingsgruppen
 
Ansvarig för Tävlingsgruppen är Henrik Nordquist, henrik.nordquist@salk.se
 
Salk skildrar sin verksamhet genom bland annat fotografering, filminspelning och ljudupptagning av barn och ungdomar som deltar i olika sorters aktiviteter, innanför eller utanför Salkhallens lokaler. Materialet används på vår hemsida, klubbtidning samt i våra kanaler på våra sociala medier i syfte att informera om vår verksamhet och för att illustrera glädje och gemenskap. Om du som målsman INTE samtycker till ovan går det bra att höra av sig till integritet@salk.se