Tävlingsjuniorer

Tävlingsjuniorerna består av omkring 50 spelare som är mycket tävlingsaktiva. De flesta är mellan 12 och 19 år, men i undantagsfall är även yngre spelare med.

Tävlingsjuniorerna är i likhet med Salks elitspelare subventionerade av klubben. Som tävlingsjunior tränar man organiserat 2-5 dagar/vecka. Vidare arrangeras fysträning 5 dagar/vecka, läxläsning 1 dag/vecka, organiserad spontantennis på helgerna, lägerverksamhet och bevakning på de stora nationella tävlingarna. Därtill tillkommer en extra stor och mer individanpassad satsning på ett fåtal av spelarna. Alla tävlingsjuniorer har en ansvarig tränare som man vid behov kan vända sig till. Spelare i tävlingsjuniorerna och i utvecklingsgruppen har förmånen att med varandra spela fritt på lediga banor i mån av plats.

SALK har ambitionen att erbjuda en rolig, sund och utvecklande tränings- och tävlingsmiljö för alla barn och ungdomar. SALK har även som mål att i alla ålderskategorier nå framskjutna placeringar i junior-SM, både i lag och individuellt, samt i de större juniortävlingarna såsom SALK Open och Båstadtennisen. Klubben har också en övergripande målsättning att hjälpa sina bästa spelare i drömmen om att i framtiden kunna livnära sig på sin tennis eller att få sin utbildning betald genom collegespel i USA.

Uttagningskriterier för olika satsningar inom junioravdelningen samt grad av ekonomisk subventionering är förutom flitigt tävlande bland annat inställning, resultat, potential, mognad, samarbetsförmåga och fysisk status (jämför Svenska Tennisförbundets uttagskriterier för juniorlandslagsaktiviteter).

Kontakta gärna johan.porsborn@salk.se vid frågor angående Tävlingsjuniorerna.

 
Vårterminen 2018
Inomhussäsongen startar 8 januari och pågår t o m 29 mars.