Tennisskola

Salks Tennisskola utgör det första steget för de allra flesta av de 700 barn och ungdomar som spelar tennis i Salkhallen varje vecka. Här läggs en stor vikt på att få både en tennis- och fysmässig god grund att stå på.

SALK följer konceptet Play and Stay, vilket i korthet innebär att barnen ska spela på anpassade banor med mjukare bollar och mindre racketar. Det ger förutsättningar för att ganska tidigt spela tennis med en motståndare på andra sidan nätet, vilket både är roligt och utvecklande.

Tennislekis

I tennislekis är barnen födda 2013-2015. Spel en gång i veckan med 20 spelare på banan och fyra tränare. Fokus ligger på fundamentala rörelsemönster med mycket lek, rörelse och grundläggande tennisträning.

Avgift höstterminen 2019 (16 veckor):
Vardagar före kl 15, 2 720 kr
Övriga tider, 2 990 kr

Speltider: Fre kl 13, 14 och 15
Lör kl 10, 11, 12 och 13

Minitennis

Minitennis är för barn födda 2011-2013. Spel en gång i veckan med fem spelare (två grupper per bana) i varje grupp. Spel med minitennisboll, vilket är bra för teknikinlärningen. I minitennisen fortsätter barnen att träna på grundmotoriska färdigheter och koordination. För den som vill finns chansen att tävla i minitennis i så kallade SO Tour-tävlingar.

Avgift höstterminen 2019 (16 veckor):
Vardagar före kl 15, 3 440 kr
Övriga tider, 3 600 kr

Speltider:
Mån-Fre kl 14.10
Ons, Tors kl 15
Fre kl 16
Lör kl 12 och 13

Miditennis

Miditennis passar barn som företrädesvis är födda 2010-2012. Spel en gång i veckan med fem spelare i varje grupp. Miditennisbollen (den orangea bollen) är 50 % mjukare än en vanlig tennisboll. På bana 7-12 i Salkhallen finns målade miditennislinjer. Det är således mycket enkelt och tillgängligt att spela miditennis på SALK. Miditennis brukar anses vara den spelform för barn som mest liknar vuxen elittennis. Banan är både smalare och kortare, vilket gör att nätattacker och ett mer varierat spel är fullt möjligt. För den tävlingsintresserade rekommenderas miditennistävlingarna på SO-Touren.

Avgift höstterminen 2019 (16 veckor):
Vardagar före kl 15, 3 520 kr
Övriga tider, 3 840 kr

Speltider:
Mån-Fre kl 14.10 
Mån kl 16.10
Tis, Ons kl 15.00
Ons kl 17.00
Tors kl 15.00 och 16.10
Lör kl 11.10 och 14.00
 
Efter Tennisskolan, eller från och med det att man spelar med maxibollar (gröna bollar), finns möjlighet att välja om man vill fortsätta spela i antingen Träningsgruppen eller Tävlingsgruppen.
 
Kontakta karin.schultz@salk.se vid önskemål om träning två gånger per vecka i Tennisskolan.

Så här kommer du med i Tennisskolan

1. Gör en intresseanmälan via länk nedan.
2. Du får en inbjudan till intensivkurs som arrangeras varje år i maj/juni.
3. Till den ordinarie terminsverksamheten erbjuds i  första hand lediga platser till barn som gått intensivkursen i maj/juni. I andra hand erbjuds plats till barn som står på väntelistan men som inte gått intensivkursen.
 
Bollar & racketar

Bollar Rekommenderad racketstorlek
Skumbollar 25 % Tennislekis 21 tum
Midibollar 50 % Minitennis 21-23 tum
Maxibollar 75 % Miditennis 23-26 tum
Gasbollar 100 % Maxitennis, gas 26 tum-fullstorlek
 
Föräldrars närvaro vid träningen
Föräldrar är välkomna att titta på träningarna i begränsad omfattning. Viktigt är att ni sitter ner på läktaren och inte kommunicerar med spelarna.
 
Betalningsvillkor
Intresseanmälan avser helår fram till och med vårterminens slut. Från och med andra speltillfället är man betalningsansvarig för hela terminen.
 
Uppsägning kan ske inför vårterminen och görs senast sista november skriftligt per mail till kursansvarig. Betalning sker som grund för hela terminens spel och ingen ersättning utgår vid frånvaro under en period eller vid enstaka tillfällen. Vid skada är man betalningsskyldig 4 veckor efter inlämnande av läkarintyg. Under den tiden försöker vi hitta en ersättningsspelare som passar in i gruppen avseende tid och spelnivå för resten av terminen.
 
Spelperiod
Höstterminen 2019 startar 31 augusti och pågår t o m 20 december. Inget uppehåll för höstlovet görs.
 
Kalender höstterminen 2019
TS Kalender höstterminen 2019
 
Anmälan
Intresseanmälan görs via länkarna nedan. Även barn som är yngre än 4 år kan göra intresseanmälan. SALK skickar inbjudan till verksamheten det år barnet fyller 4 år.
Tennislekis 
Minitennis
Miditennis
 
SALK skildrar sin verksamhet genom bland annat fotografering, filminspelning och ljudupptagning av barn och ungdomar som deltar i olika sorters aktiviteter, innanför eller utanför Salkhallens lokaler. Materialet används på vår hemsida, klubbtidning samt i våra kanaler på våra sociala medier i syfte att informera om vår verksamhet och för att illustrera glädje och gemenskap. Om du som målsman INTE samtycker till ovan går det bra att höra av sig till integritet@salk.se