Tennisskola

Salks Tennisskola utgör det första steget för de allra flesta av de 700 barn och ungdomar som spelar tennis i Salkhallen varje vecka. Här läggs en stor vikt på att få både en tennis- och fysmässig god grund att stå på.

Salk följer konceptet Play and Stay, vilket i korthet innebär att barnen ska spela på anpassade banor med mjukare bollar och mindre racketar. Det ger förutsättningar för att ganska tidigt spela tennis med en motståndare på andra sidan nätet, vilket både är roligt och utvecklande.

Tennislekis

I tennislekis är barnen födda 2014- 2016. Spel en gång i veckan med 20 spelare på banan och fyra tränare. Fokus ligger på fundamentala rörelsemönster med mycket lek, rörelse och grundläggande tennisträning.

Avgift vårterminen 2021 (14 veckor för spel fredagar, 15 veckor för spel lördagar):
Vardagar kl 13 och 14: 2 380 kr
Övriga tider: 2 620 kr

Speltider: Fre kl 13, 14 och 15
Lör kl 10, 11, 12 och 13

Minitennis

Minitennis är för barn födda 2012- 2014. Spel en gång i veckan med fem spelare (två grupper per bana) i varje grupp. Spel med minitennisboll, vilket är bra för teknikinlärningen. I minitennisen fortsätter barnen att träna på grundmotoriska färdigheter och koordination. För den som vill finns chansen att tävla i minitennis i så kallade SO Tour-tävlingar.

Avgift vårterminen 2021 (20 veckor):
Vardagar kl 14: 4 300 kr
Övriga tider: 4 500 kr

Speltider:
Mån-Fre kl 14.10
Tis, Fre kl 16.10
Ons, Tors kl 15
Lör kl 10, 12, 13 och 14

Miditennis

Miditennis passar barn som företrädesvis är födda 2011- 2013. Spel en gång i veckan med fem spelare i varje grupp. Miditennisbollen (den orangea bollen) är 50 % mjukare än en vanlig tennisboll. På bana 7-12 i Salkhallen finns målade miditennislinjer. Det är således mycket enkelt och tillgängligt att spela miditennis på Salk. Miditennis brukar anses vara den spelform för barn som mest liknar vuxen elittennis. Banan är både smalare och kortare, vilket gör att nätattacker och ett mer varierat spel är fullt möjligt. För den tävlingsintresserade rekommenderas miditennistävlingarna på SO-Touren.

Avgift vårterminen 2021 (20 veckor):
Vardagar kl 14: 4 400 kr
Övriga tider: 4 800 kr

Speltider:
Mån-Fre kl 14.10 och 15.00 
Mån kl 16.10
Ons kl 16.10 och 17.00
Lör kl 11.00, 13.00, 14.10, 15.00 och 16.10
 
Efter Tennisskolan, eller från och med det att man spelar med maxibollar (gröna bollar), finns möjlighet att välja om man vill fortsätta spela i antingen Träningsgruppen eller Tävlingsgruppen.
 
Kontakta karin.schultz@salk.se vid önskemål om träning två gånger per vecka i Tennisskolan.

Drop in-tennis & Multi skillz

Vi erbjuder gratis drop in-tennis samt multi skillz (allsidig fys- och koordinationsträning) för barn under ordinarie terminsveckor. Läs mer här! 

Så här kommer du med i Tennisskolan

1. Gör en intresseanmälan via länk nedan.
2. Du får en inbjudan till intensivkurs som arrangeras varje år i maj/juni.
3. Till den ordinarie terminsverksamheten erbjuds i  första hand lediga platser till barn som gått intensivkursen i maj/juni. I andra hand erbjuds plats till barn som står på väntelistan men som inte gått intensivkursen.
 
Bollar & racketar

Bollar Rekommenderad racketstorlek
Skumbollar 25 % Tennislekis 21 tum
Midibollar 50 % Minitennis 21-23 tum
Maxibollar 75 % Miditennis 23-26 tum
Gasbollar 100 % Maxitennis, gas 26 tum-fullstorlek
 
Föräldrars närvaro vid träningen
Föräldrar är välkomna att titta på träningarna i begränsad omfattning. Viktigt är att ni sitter ner på läktaren och inte kommunicerar med spelarna.
Särskilda restriktioner gäller under Coronapandemin, läs mer här.
 
Betalningsvillkor
Intresseanmälan avser helår fram till och med vårterminens slut. Från och med andra speltillfället är man betalningsansvarig för hela terminen.
 
Uppsägning kan ske inför vårterminen och görs senast sista november skriftligt per mail till kursansvarig. Betalning sker som grund för hela terminens spel och ingen ersättning utgår vid frånvaro under en period eller vid enstaka tillfällen. Vid skada är man betalningsskyldig 4 veckor efter inlämnande av läkarintyg. Under den tiden försöker vi hitta en ersättningsspelare som passar in i gruppen avseende tid och spelnivå för resten av terminen.
 
Kalender & Temaveckor
TS Vårterminen 2021
Temaveckor VT 2021
 
Anmälan
Intresseanmälan görs via länkarna nedan. Även barn som är yngre än 4 år kan göra intresseanmälan. Salk skickar inbjudan till verksamheten det år barnet fyller 4 år.
Tennislekis 
Minitennis
Miditennis
 
Salk skildrar sin verksamhet genom bland annat fotografering, filminspelning och ljudupptagning av barn och ungdomar som deltar i olika sorters aktiviteter, innanför eller utanför Salkhallens lokaler. Materialet används på vår hemsida, klubbtidning samt i våra kanaler på våra sociala medier i syfte att informera om vår verksamhet och för att illustrera glädje och gemenskap. Om du som målsman INTE samtycker till ovan går det bra att höra av sig till integritet@salk.se