Tennisskola

Salks Tennisskola utgör det första steget för de allra flesta av de 700 barn och ungdomar som spelar tennis i Salkhallen varje vecka. Här läggs en stor vikt på att få både en tennis- och fysmässig god grund att stå på.

Tennislekis

I tennislekis är barnen födda 2018- 2019. Spel en gång i veckan med 16 spelare på banan och fyra tränare. Fokus ligger på fundamentala rörelsemönster med mycket lek, rörelse och grundläggande tennisträning.

Avgift vårterminen 2024 (exkl medlemsavgift 125 kr/halvår)
Vardagar före kl 15: 3 500 kr
Övriga tider: 3 900 kr

Speltider
Fre kl 14 och 15
Lör kl 10, 11, 12 och 13

Minitennis

Minitennis är för barn födda 2016- 2017. Spel 1-2 gånger i veckan enligt Svenska Tennisförbundets utbildningskoncept ”Spelutveckling röd, orange, grön”. I minitennisen fortsätter barnen att träna på grundmotoriska färdigheter och koordination. För den som vill finns chansen att tävla i minitennis i så kallade SO Tour-tävlingar. Mer information och filmer om Spelutveckling röd, orange, grön hittar du här. 

En gång per termin ordnas matchspel på golvet, hinder och röd boll.

Avgift vårterminen 2024 (exkl medlemsavgift 125 kr/halvår)
1 gång/vecka 4 950 kr
2 gånger/vecka 7 950 kr, i mån av plats

Speltider
Mån-tors kl 15
Fre kl 16, endast för barn som spelar 2 ggr/vecka

Miditennis

Miditennis passar barn som företrädesvis är födda 2015- 2016. Spel en till två gånger i veckan med fem spelare i varje grupp. Miditennisbollen (den orangea bollen) är 50 % mjukare än en vanlig tennisboll. På bana 7-12 i Salkhallen finns målade miditennislinjer. Det är således mycket enkelt och tillgängligt att spela miditennis på SALK. Miditennis brukar anses vara den spelform för barn som mest liknar vuxen elittennis. Banan är både smalare och kortare, vilket gör att nätattacker och ett mer varierat spel är fullt möjligt. För den tävlingsintresserade rekommenderas miditennistävlingarna på SO-Touren.

Med jämna mellanrum arrangeras helgläger.

Avgift vårterminen 2024 (exkl medlemsavgift 125 kr/halvår)
1 gång/veckan före kl 15: 4 400 kr, övriga tider: 5 280 kr
2 gånger/vecka 8 820 kr, i mån av plats

Speltider
Mån kl 16 och 17
Tis och tors kl 16
Fre kl 14, 15 och 16
Ons kl 16, endast för barn som spelar 2 ggr/veckaMatchspel i form av minitennis erbjuds en timme per vecka.
 
Efter Tennisskolan  finns möjlighet att välja om man vill fortsätta spela i antingen Träningsgruppen eller Tävlingsgruppen.

Datum

Vårterminen 2024 startar måndagen den 8 januari och pågår t o m söndagen den 9 juni.
Uppehåll görs den 29 mars-1 april, 1 maj, 9-12 maj och 6 juni.

Kontakt

Ansvarig för Tennisskolan är Karin Schultz, karin.schultz@salk.se.

Så här kommer du med i Tennisskolan

Gör en intresseanmälan via länk nedan för att sättas upp på väntelista. När vi har en plats ledig kontaktar vi dig. Tennisskolans väntelista flyttas över till varje kommande termin. Ingen återanmälan behöver göras. 

Anmälan och betalning

Anmälan till Salks terminskurser görs inför varje höstterminsstart. Anmälan gäller både för höst- och vårterminen. Uppsägning kan göras vid valfritt tillfälle och av valfri anledning. Den som säger upp sin plats är betalningsskyldig för de gånger som har varit under terminen och därutöver under fyra verksamhetsveckor framåt i tiden. Under dessa veckor försöker den verksamhetsansvariga att sätta in en ersättare genom provspel, vilket gör att den som säger upp sin plats inte får deltaga på några träningar efter det att platsen har sagts upp. Undantaget är inför vårterminsstarten, då spelaren får fortsätta höstterminen ut under förutsättning att uppsägningen av vårterminsplatsen sker senast den 30 november.

Intresseanmälan görs via länkarna nedan. Intresseanmälan kan även göras för barn som är yngre än 4 år. SALK skickar inbjudan till verksamheten det år barnet fyller 4 år.
Intresseanmälan Tennislekis
Intresseanmälan Minitennis
Intresseanmälan Miditennis

Övrigt

Bollar & racketar

Bollar Rekommenderad racketstorlek
Skumbollar 25 % Tennislekis 21 tum
Midibollar 50 % Minitennis 21-23 tum
Maxibollar 75 % Miditennis 23-26 tum
Gasbollar 100 % Maxitennis, gas 26 tum-fullstorlek
 
 
Drop in-tennis
Vi erbjuder gratis drop in-tennis för barn under ordinarie terminsveckor. Läs mer här! 
 
Föräldrars närvaro vid träningen
Föräldrar är välkomna att titta på träningarna i begränsad omfattning. Viktigt är att ni sitter ner på läktaren och inte kommunicerar med spelarna.
 
Fotografering
Salk skildrar sin verksamhet genom bland annat fotografering, filminspelning och ljudupptagning av barn och ungdomar som deltar i olika sorters aktiviteter, innanför eller utanför Salkhallens lokaler. Materialet används på vår hemsida, klubbtidning samt i våra kanaler på våra sociala medier i syfte att informera om vår verksamhet och för att illustrera glädje och gemenskap.
Om du som målsman INTE samtycker till ovan går det bra att höra av sig till medlem@salk.se.