Tennisskola

Salks tennisskola utgör det första steget för de allra flesta av de 700 barn och ungdomar som spelar tennis i Salkhallen varje vecka. Här läggs en stor vikt på att få både en tennis och fysmässig god grund att stå på.

SALK följer Svenska Tennisförbundets Spelutveckling röd orange grön för att säkerställa att vi alltid erbjuder ett spelbaserat tennislärande som är speciellt utvecklat och anpassat för barn men som även fungerar som ett bra insteg för alla åldrar.

Tennislekis 4-6 år

Tennislekis är till för barn mellan 4-6 år. Spel en gång i veckan med 16 spelare på banan och fyra tränare. Fokus ligger på fundamentala rörelsemönster med mycket lek, rörelse och grundläggande tennisträning.

Speltider
Fredagar kl 14.00 och 15.00
Lördagar kl 10.00, 11.00, 12.00 och 13.00
 
Gör en intresseanmälan via länk nedan för att sättas upp på väntelista. När vi har en plats ledig kontaktar vi dig. Tennislekis väntelista flyttas över till varje kommande termin. Ingen återanmälan behöver göras.
 
Intresseanmälan tennislekis
(Anmälan görs i barnets namn)
 
Vid frågor angående tennislekis kontakta Karin Schultz karin.schultz@salk.se.

Röd Tennis 6-8 år

Röd Tennis är för barn mellan 6-8 år. Spel 1-2 gånger i veckan enligt Svenska Tennisförbundets utbildningskoncept ”Spelutveckling röd, orange, grön”. I Röd Tennis fortsätter barnen att träna på grundmotoriska färdigheter och koordination. För den som vill finns chansen att tävla i Röd Tennis så kallade SO Tour-tävlingar.

En gång per termin ordnas matchspel på golvet, hinder och röd boll.

Röd Tennis är utvecklande för tennisspelare i alla åldrar och på alla nivåer. De professionella spelarna Elias och Mikael Ymer har till exempel tränat stora mängder Röd Tennis under hela juniortiden. Att träna Röd Tennis med sina kompisar på SALK är både roligt och utvecklande!

Speltider
Måndag-torsdag kl 15.00
Fredag kl 16.00, endast för barn som spelar 2 ggr/vecka
 
Gör en intresseanmälan via länk nedan för att sättas upp på väntelista. När vi har en plats ledig kontaktar vi dig. Röd Tennis väntelista flyttas över till varje kommande termin. Ingen återanmälan behöver göras. 
 
Intresseanmälan Röd Tennis
(Anmälan görs i barnets namn)
 
Vid frågor angående Röd Tennis kontakta Karin Schultz karin.schultz@salk.se.

Orange Tennis 7-9 år

Orange Tennis passar barn mellan 7-9 år. Spel en till två gånger i veckan. Den orangea bollen är 50 % mjukare än en vanlig tennisboll. På bana 7-12 i Salkhallen finns målade linjer anpassade efter Orange Tennis. Det är således mycket enkelt och tillgängligt att spela Orange Tennis på SALK. Banan är både smalare och kortare, vilket gör att nättattacker och ett mer varierat spel är fullt möjligt. För den tävlingsintresserade rekommenderas SO-Touren Orange.

Med jämna mellanrum arrangeras helgläger och matchspel.

Speltider
Måndagar kl 16.00
Tisdagar och torsdagar kl 16.00
Fredagar kl 14.00 och 15.00
Onsdagar kl 16.00, endast för barn som spelar 2 ggr/vecka
 
Matchspel i form av Röd Tennis erbjuds en timme per vecka.
 
Gör en intresseanmälan via länk nedan för att sättas upp på väntelista. När vi har en plats ledig kontaktar vi dig. Tennisskolans väntelista flyttas över till varje kommande termin. Ingen återanmälan behöver göras. 
 
Intresseanmälan Orange Tennis
(Anmälan görs i barnets namn)
 
Efter Orange Tennis finns möjlighet att söka till U11 Nationell för de tävlingsspelare som uppfyller kriterierna.
 
Vid frågor angående Orange Tennis kontakta Karin Schultz karin.schultz@salk.se.

Grön Tennis 9-11 år

Grön Tennis vänder sig i första hand till de som föredrar att för stunden inte tävla i tennis eller inte har kommit in i våra tävlingsprogram på SALK. Grön tennis är ett träningskoncept anpassat för spelare i åldrarna 9–11 år.

Storlek på grön bana och svårighetsgrad på grön boll är anpassad till spelarnas fysiska förutsättningar och spelnivå.

Efter Grön Tennis finns det två vägar att gå, antingen tävling- och träningsgrupper 11-19 år alternativt möjlighet att söka till U13 Nationell för de tävlingsspelare som uppfyller kriterierna.

Vid frågor angående Grön Tennis kontakta Nils Stenvall, nils.stenvall@salk.se

Datum

Höstterminen 2024 startar lördagen den 31 augusti och pågår t o m söndagen den 22 december.
Uppehåll görs den 2a och 3e november.

Anmälan och betalning

Anmälan till Salks terminskurser görs inför varje höstterminsstart. Anmälan gäller både för höst- och vårterminen. Uppsägning kan göras vid valfritt tillfälle och av valfri anledning. Den som säger upp sin plats är betalningsskyldig för de gånger som har varit under terminen och därutöver under fyra verksamhetsveckor framåt i tiden. Under dessa veckor försöker den verksamhetsansvariga att sätta in en ersättare genom provspel, vilket gör att den som säger upp sin plats inte får deltaga på några träningar efter det att platsen har sagts upp. Undantaget är inför vårterminsstarten, då spelaren får fortsätta höstterminen ut under förutsättning att uppsägningen av vårterminsplatsen sker senast den 30 november.

Intresseanmälan görs via länk under respektive grupp. Intresseanmälan kan även göras för barn som är yngre än 4 år. SALK skickar inbjudan till verksamheten det år då barnet fyller 4 år.

Övrigt

Bollar & racketar

Bollar Rekommenderad racketstorlek
Skumbollar Tennislekis 21 tum
Röd boll 25 % Röd Tennis 21-23 tum
Orange boll 50 % Orange Tennis 23-26 tum
Grön boll 75 % Grön Tennis 26 tum-fullstorlek
 
 
Drop-in tennis
Vi erbjuder gratis drop-in tennis för barn under ordinarie terminsveckor. Läs mer här! 
 
Föräldrars närvaro vid träningen
Föräldrar är välkomna att titta på träningarna i begränsad omfattning. Viktigt är att ni sitter ner på läktaren och inte kommunicerar med spelarna.
 
Fotografering
Salk skildrar sin verksamhet genom bland annat fotografering, filminspelning och ljudupptagning av barn och ungdomar som deltar i olika sorters aktiviteter, innanför eller utanför Salkhallens lokaler. Materialet används på vår hemsida, klubbtidning samt i våra kanaler på våra sociala medier i syfte att informera om vår verksamhet och för att illustrera glädje och gemenskap.
Om du som målsman INTE samtycker till ovan går det bra att höra av sig till medlem@salk.se.