Tennisskola

Salks Tennisskola utgör det första steget för de allra flesta av de 700 barn och ungdomar som spelar tennis i Salkhallen varje vecka. Här läggs en stor vikt på att få både en tennis- och fysmässig god grund att stå på.

Salk följer konceptet Play and Stay, vilket i korthet innebär att barnen ska spela på anpassade banor med mjukare bollar och mindre racketar. Det ger förutsättningar för att ganska tidigt spela tennis med en motståndare på andra sidan nätet, vilket både är roligt och utvecklande.

Tennislekis

I tennislekis är barnen födda 2015- 2017. Spel en gång i veckan med 20 spelare på banan och fyra tränare. Fokus ligger på fundamentala rörelsemönster med mycket lek, rörelse och grundläggande tennisträning.

Avgift vårterminen 2022 (21 veckor):
Vardagar kl 13 och 14: 3 570 kr
Övriga tider: 3 920 kr

Speltider: Fre kl 13, 14 och 15
Lör kl 10, 11, 12 och 13

Minitennis

Minitennis är för barn födda 2013- 2015. Spel en gång i veckan med fem spelare (två grupper per bana) i varje grupp. Spel med minitennisboll/filtboll. I minitennisen fortsätter barnen att träna på grundmotoriska färdigheter och koordination. För den som vill finns chansen att tävla i minitennis i så kallade SO Tour-tävlingar.

Avgift vårterminen 2022 (22 veckor):
Vardagar kl 14: 4 730 kr
Övriga tider: 4 950 kr

Speltider
Mån-lör kl 14
Tis, fre kl 16
Ons, tors, fre kl 15
Lör kl 10,12, 13

Miditennis

Miditennis passar barn som företrädesvis är födda 2012- 2014. Spel en gång i veckan med fem spelare i varje grupp. Miditennisbollen (den orangea bollen) är 50 % mjukare än en vanlig tennisboll. På bana 7-12 i Salkhallen finns målade miditennislinjer. Det är således mycket enkelt och tillgängligt att spela miditennis på Salk. Miditennis brukar anses vara den spelform för barn som mest liknar vuxen elittennis. Banan är både smalare och kortare, vilket gör att nätattacker och ett mer varierat spel är fullt möjligt. För den tävlingsintresserade rekommenderas miditennistävlingarna på SO-Touren.

Vårterminen 2022 (22 veckor):
Vardagar kl 14: 4 840 kr
Övriga tider: 5 280 kr

Speltider
Mån-lör kl 14
Mån, tis, ons, tors kl 15
Mån, ons kl 16
Ons, fre kl 17
Lör kl 11, 15, 16
 
Efter Tennisskolan, eller från och med det att man spelar med maxibollar (gröna bollar), finns möjlighet att välja om man vill fortsätta spela i antingen Träningsgruppen eller Tävlingsgruppen.
 
Kontakta karin.schultz@salk.se vid önskemål om träning två gånger per vecka i Tennisskolan.

Drop in-tennis

Vi erbjuder gratis drop in-tennis för barn under ordinarie terminsveckor. Läs mer här! 

Datum

Vårterminen 2022 startar fredagen den 7 januari och avslutas söndagen den 12 juni.

Uppehåll görs för påsk 15-18/4, 1/5, Kristi Himmelfärdshelgen 26-29/5 och Sveriges nationaldag 6/6. Alla andra dagar är det ordinarie träning.

Så här kommer du med i Tennisskolan

1. Gör en intresseanmälan via länk nedan.
2. Till mini- och miditennis skickar vi ut en inbjudan till intensivkurs som arrangeras varje år i maj/juni. 
3. Till den ordinarie terminsverksamheten erbjuds i  första hand lediga platser till barn som gått intensivkursen i mini- eller miditennis i maj/juni. I andra hand erbjuds plats till barn som står på väntelistan men som inte gått intensivkursen. Till tennislekis kommer man endast in i verksamheten via väntelistan.
 
Bollar & racketar

Bollar Rekommenderad racketstorlek
Skumbollar 25 % Tennislekis 21 tum
Midibollar 50 % Minitennis 21-23 tum
Maxibollar 75 % Miditennis 23-26 tum
Gasbollar 100 % Maxitennis, gas 26 tum-fullstorlek
 
Föräldrars närvaro vid träningen
Föräldrar är välkomna att titta på träningarna i begränsad omfattning. Viktigt är att ni sitter ner på läktaren och inte kommunicerar med spelarna.
 
Betalningsvillkor
Intresseanmälan avser helår fram till och med vårterminens slut. Från och med andra speltillfället är man betalningsansvarig för hela terminen.
 
Uppsägning kan ske inför vårterminen och görs senast sista november skriftligt per mail till kursansvarig. Betalning sker som grund för hela terminens spel och ingen ersättning utgår vid frånvaro under en period eller vid enstaka tillfällen. Vid skada är man betalningsskyldig 4 veckor efter inlämnande av läkarintyg. Under den tiden försöker vi hitta en ersättningsspelare som passar in i gruppen avseende tid och spelnivå för resten av terminen. Om träning i undantagsfall behöver ställas in, så ersätts den i första hand med kompensationsträning och inte med återbetalning av kursavgift. 
 
Temaveckor
Höstterminens temaveckor för mini- och miditennisen.
 
Anmälan
Intresseanmälan görs via länkarna nedan. Även barn som är yngre än 4 år kan göra intresseanmälan. Salk skickar inbjudan till verksamheten det år barnet fyller 4 år.
Tennislekis
Minitennis
Miditennis
 
Salk skildrar sin verksamhet genom bland annat fotografering, filminspelning och ljudupptagning av barn och ungdomar som deltar i olika sorters aktiviteter, innanför eller utanför Salkhallens lokaler. Materialet används på vår hemsida, klubbtidning samt i våra kanaler på våra sociala medier i syfte att informera om vår verksamhet och för att illustrera glädje och gemenskap. Om du som målsman INTE samtycker till ovan går det bra att höra av sig till integritet@salk.se