Tennisskola

Salks Tennisskola utgör det första steget för de allra flesta av de 700 barn och ungdomar som spelar tennis i Salkhallen varje vecka. Här läggs en stor vikt på att få både en tennis- och fysmässig god grund att stå på.

Salk följer konceptet Play and Stay, vilket i korthet innebär att barnen ska spela på anpassade banor med mjukare bollar och mindre racketar. Det ger förutsättningar för att ganska tidigt spela tennis med en motståndare på andra sidan nätet, vilket både är roligt och utvecklande.

Tennislekis

I tennislekis är barnen födda 2017- 2018. Spel en gång i veckan med 16 spelare på banan och fyra tränare. Fokus ligger på fundamentala rörelsemönster med mycket lek, rörelse och grundläggande tennisträning.

Avgift vårterminen 2023 (inkl medlemsavgift 125 kr/halvår)
Vardagar före kl 15: 3 563 kr
Övriga tider: 3 938 kr

Speltider
Fre kl 13, 14 och 15
Lör kl 10, 11, 12 och 13

Minitennis

Minitennis är för barn födda 2015- 2016. Spel en gång i veckan med fem spelare (två grupper per bana) i varje grupp. Spel med minitennisboll/filtboll. I minitennisen fortsätter barnen att träna på grundmotoriska färdigheter och koordination. För den som vill finns chansen att tävla i minitennis i så kallade SO Tour-tävlingar.

Avgift vårterminen 2023 (inkl medlemsavgift 125 kr/halvår)
Vardagar före kl 15: 4 730 kr
Övriga tider: 4 950 kr

Vid spel två timmar/vecka dras 800 kronor av från terminsavgiften för extra timmen.

Speltider
Mån, tis, tors kl 14, 15, 16
Ons kl 14, 15
Fre kl 16
Ingen träning på lördagar eller söndagar

Miditennis

Miditennis passar barn som företrädesvis är födda 2014- 2015. Spel en gång i veckan med fem spelare i varje grupp. Miditennisbollen (den orangea bollen) är 50 % mjukare än en vanlig tennisboll. På bana 7-12 i Salkhallen finns målade miditennislinjer. Det är således mycket enkelt och tillgängligt att spela miditennis på Salk. Miditennis brukar anses vara den spelform för barn som mest liknar vuxen elittennis. Banan är både smalare och kortare, vilket gör att nätattacker och ett mer varierat spel är fullt möjligt. För den tävlingsintresserade rekommenderas miditennistävlingarna på SO-Touren.

Avgift vårterminen 2023 (inkl medlemsavgift 125 kr/halvår)
Vardagar före kl 15: 4 840 kr
Övriga tider: 5 280 kr

Vid spel två timmar/vecka dras 800 kronor av från terminsavgiften för extra timmen.

Speltider
Mån, tis, tors kl 15, 16
Ons kl 15
Fre kl 14, 15, 16
Ingen träning på lördagar eller söndagar
Matchspel i form av minitennis erbjuds en timme per vecka.
 
Efter Tennisskolan, eller från och med det att man spelar med maxibollar (gröna bollar), finns möjlighet att välja om man vill fortsätta spela i antingen Träningsgruppen eller Tävlingsgruppen.
 
Kontakta karin.schultz@salk.se vid önskemål om träning två gånger per vecka i Tennisskolan.

Matchskola

Barn födda 2014-2015. En förberedande grupp inför Tävlingsgruppen.
Träning två timmar/vecka vardagar kl 16 och 17, samt matchspel på lördagar förmiddag. Berörda spelare får information om ansökan till Matchskolan.

Avgift vårterminen 2023 (inkl medlemsavgift 125 kr/halvår)
9 625 kr

Datum

Vårterminen 2023 startar måndagen den 9 januari och avslutas söndagen den 11 juni.

Uppehåll görs för påsk 7-10/4, 1/5, Kristi Himmelfärdshelgen 18-21/5 och Sveriges nationaldag 6/6. Alla andra dagar är det ordinarie träning.

Kontakt

Ansvarig för Tennisskolan är Karin Schultz, karin.schultz@salk.se.

Så här kommer du med i Tennisskolan

1. Gör en intresseanmälan via länk nedan.
2. Till mini- och miditennis skickar vi ut en inbjudan till intensivkurs som arrangeras varje år i maj/juni. 
3. Till den ordinarie terminsverksamheten erbjuds i  första hand lediga platser till barn som gått intensivkursen i mini- eller miditennis i maj/juni. I andra hand erbjuds plats till barn som står på väntelistan men som inte gått intensivkursen. Till tennislekis kommer man endast in i verksamheten via väntelistan.

Anmälan och betalning

Anmälan till Salks terminskurser görs inför varje höstterminsstart. Anmälan gäller både för höst- och vårterminen. Uppsägning kan göras vid valfritt tillfälle och av valfri anledning. Den som säger upp sin plats är betalningsskyldig för de gånger som har varit under terminen och därutöver under fyra verksamhetsveckor framåt i tiden. Under dessa veckor försöker den verksamhetsansvariga att sätta in en ersättare genom provspel, vilket gör att den som säger upp sin plats inte får deltaga på några träningar efter det att platsen har sagts upp. Undantaget är inför vårterminsstarten, då spelaren får fortsätta höstterminen ut under förutsättning att uppsägningen av vårterminsplatsen sker senast den 30 november.

Intresseanmälan görs via länkarna nedan. Intresseanmälan kan även göras för barn som är yngre än 4 år. Salk skickar inbjudan till verksamheten det år barnet fyller 4 år.
Intresseanmälan Tennislekis
Intresseanmälan Minitennis
Intresseanmälan Miditennis

Övrigt

Bollar & racketar

Bollar Rekommenderad racketstorlek
Skumbollar 25 % Tennislekis 21 tum
Midibollar 50 % Minitennis 21-23 tum
Maxibollar 75 % Miditennis 23-26 tum
Gasbollar 100 % Maxitennis, gas 26 tum-fullstorlek
 
 
Drop in-tennis
Vi erbjuder gratis drop in-tennis för barn under ordinarie terminsveckor. Läs mer här! 
 
Föräldrars närvaro vid träningen
Föräldrar är välkomna att titta på träningarna i begränsad omfattning. Viktigt är att ni sitter ner på läktaren och inte kommunicerar med spelarna.
 
Fotografering
Salk skildrar sin verksamhet genom bland annat fotografering, filminspelning och ljudupptagning av barn och ungdomar som deltar i olika sorters aktiviteter, innanför eller utanför Salkhallens lokaler. Materialet används på vår hemsida, klubbtidning samt i våra kanaler på våra sociala medier i syfte att informera om vår verksamhet och för att illustrera glädje och gemenskap.
Om du som målsman INTE samtycker till ovan går det bra att höra av sig till integritet@salk.se