Tennisskola

Salks Tennisskola utgör det första steget för de allra flesta av de 700 barn och ungdomar som spelar tennis i Salkhallen varje vecka. Här läggs en stor vikt på att få både en tennis- och fysmässig god grund att stå på.

SALK följer konceptet Play and Stay, vilket i korthet innebär att barnen ska spela på anpassade banor med mjukare bollar och mindre racketar. Det ger förutsättningar för att ganska tidigt spela tennis med en motståndare på andra sidan nätet, vilket både är roligt och utvecklande.

Tennislekis

I tennislekis är barnen födda 2011-2013. Spel en gång i veckan med 20 spelare på banan och fyra tränare. Fokus ligger på fundamentala rörelsemönster med mycket lek, rörelse och grundläggande tennisträning.

Avgift vårterminen 2018: 2 700 kr

Speltider:
Ons kl 14 och 15
Lör kl 10, 11, 12 och 13

Minitennis

Minitennis är för barn födda 2009-2011. Spel en gång i veckan med fem spelare (två grupper per bana) i varje grupp. Spel med minitennisboll, vilket möjliggör en lättare teknikinlärning. I minitennisen fortsätter barnen att träna på grundmotoriska färdigheter och koordination. För den som vill finns chansen att tävla i minitennis i så kallade SO Tour-tävlingar.

Avgift vårterminen 2018: 4 340 kr

Speltider:
Mån-Fre kl 14.10
Ons, Tors kl 15
Fre kl 16
Lör kl 12 och 13

Miditennis

Miditennis passar barn som är födda 2008-2010. Spel en gång i veckan med fem spelare i varje grupp. Miditennisbollen (den orangea bollen) är 50 % mjukare än en vanlig tennisboll. På bana 7-12 i Salkhallen finns målade miditennislinjer. Det är således mycket enkelt och tillgängligt att spela miditennis på SALK. Miditennis brukar anses vara den spelform för barn som mest liknar vuxen elittennis. Banan är både smalare och kortare, vilket gör att nätattacker och ett mer varierat spel är fullt möjligt. För den tävlingsintresserade rekommenderas miditennistävlingarna på SO-Touren.

Avgift vårterminen 2018: 4 660 kr

Speltider:
Mån-Fre kl 14.10
Tis, Ons kl 15
Ons kl 17
Lör kl 11 och 14
 
Efter tennisskolan, eller från och med det att man spelar med maxibollar (gröna bollar), finns möjlighet att välja om man vill fortsätta spela i antingen Träningsgruppen eller Tävlingsgruppen.
 
Föräldrars närvaro vid träningen
Föräldrar är välkomna att titta på träningarna i begränsad omfattning. Viktigt är att ni sitter ner på läktaren och inte kommunicerar med spelarna.
 
Betalningsvillkor
Intresseanmälan avser helår fram till och med vårterminens slut. Från och med andra speltillfället är man betalningsansvarig för hela terminen.
 
Uppsägning kan ske inför vårterminen och görs senast sista november skriftligt per mail till kursansvarig. Betalning sker som grund för hela terminens spel och ingen ersättning utgår vid frånvaro under en period eller vid enstaka tillfällen. Vid skada är man betalningsskyldig 4 veckor efter inlämnande av läkarintyg. Under den tiden försöker vi hitta en ersättningsspelare som passar in i gruppen avseende tid och spelnivå för resten av terminen.
 
Spelperiod
Vårterminen 2018 startar 8 januari och pågår t o m 10 juni. 
 
Kalender vårterminen 2018
Kalender för tennisskolan och tävlingsgruppen VT18
 
Anmälan
Intresseanmälan görs via länkarna nedan:
 
Tennislekis 
Minitennis
Miditennis
 
 
Salkmodellen-Tennisskolan_700-x-504-pxl